TET Proje Pazarı – Baharı Akıllı Şehirler Akıllı Projeler 2018 Başvuruları Başladı
TET (Kısaltması Turkish Electronic Technology- bilinen adı Elektrik elektronik İhracatçılar Birliği) Akıllı Şehirler Akıllı Projeler Yarışması başvuruları başladı. Daha önce bizim de projemizle yer aldığımız -o zamanlar adı TET Proje Baharı’ydı ve konsept bu çerçevede değildi- program girişimciler için önemli fırsatlar sunuyor. Ayrıca TET yetkililerinin misafirperverlikleri de bahsetmeye değer nitelikte.
TET Proje Baharına Kimler/Hangi Projeler Katılabilir:
Etkinliğin temaları Elektrik, Elektronik ve Bilişim’dir. Bu temalar altında aşağıdaki altbaşlıklar altında projelerin önerilmesi tavsiye edilmekle beraber, bu alt başlıklar dışındaki konularda belirtilen temalar kapsamında olduğu müddetçe kabul edilebilecektir.
- Akıllı Binalar ve Çevre
- Akıllı Enerji
- Akıllı Sağlık ve Medikal
- Akıllı Ulaşım ve Ulaşım Araçları
- Diğer Akıllı Uygulamalar
TET Proje Baharına Yarışmasına Katılmak Girişimcilere Ne Kazandırır?
Para Ödülü: Fikir sahibi girişimcilerin çoğu zaman kilitlendiği nokta maddi sıkıntılar oluyor. Prototip üretmek, pazar analizleri, satış, şirketleşmek, genel giderler -liste uzayıp gider- gibi birçok masrafı var. Hepsine olmasa da bir kısmına derman olabilecek bir ödül. Artık bana göre gelenekleşme noktasına gelen bu proje yarışması belki biraz daha ödül miktarlarında oynama yapabilir (malum dolar aldı başını gidiyor 🙂 ). Tabi bu tarz etkinliklerde maddi konulardan çok daha değerli noktalar olduğunu da belirtmekte fayda var. Yazının devamında bunlardan da bahsedeceğim.
Peki Ödüller Ne Kadar:
Birincilik Ödülü: 20.000 TL
İkincilik Ödülü: 10.000 TL
Üçüncülük Ödülü: 7.500 TL
Projelerin Sergilenmesi: Projeler, ekiplere özel oluşturulmuş standarda sergileniyor bizim katıldığımız sıralar proje afişininın tasarımını gönderiyorduk kendileri maddesini çok kestiremediğim (karton gibi bir şey ama güzeldi) ürüne baskıyı yapıyorlardı.Şimdi biraz daha standartlaşmış diye duymuştum. Peki bu aşama ne sağlıyor. Projelerinizi sergilerken birçok girişimciyle aynı havayı teneffüs ediyorsunuz multidisipliner bir ortam oluştuğu için belki bu atmosferde fikirleriniz için yeni ekip arkadaşlarıyla bile tanışıp girişiminizi pivot etme aşmasına dahi gelebilirsiniz. Bunun dışında projeleri gezen kişilerin vereceği fikirlerle belki projenizi birkaç adım daha ileriye taşıyabilirsiniz.
Yatırımcılarla görüşme:
Yatırımcılar çoğu girişimci için olmazsa olmazlardan ve burada yatırımcılarla tanışma projelerinizi sunma fırsatınız var. Bu konuda da bir eleştiri getirecek olursam (belki de değişmiştir bilmiyorum) yatırımcı skalası biraz daha geniş tutulmalı ve her proje sahibine yatırımcılarla görüşme fırsatı sunulmalı. Olumlu ya da olumsuz bir yatırımcıyla görüşmek o aşamaya gelmiş bir proje sahibi için önemli bir avantajdır. Kısaca benim aktaracaklarım bu kadar.
Tarihler:
Son Başvuru: 19 Temmuz 2018
Etkinlik Tarihi: Ekim 2018 (İnovasyon Haftasıyla birlikte:
Diğer Detaylar İçin: http://www.tetprojepazari.org/